Bride en Groom

5 fabels over zelf tanden bleken

Geplaatst op

Om op de dag van je bruiloft een prachtig stralend gebit te hebben, kun je ervoor kiezen om zelf je tanden te bleken. Op het internet zijn allerlei manieren te vinden om het zelf te doen. Alleen zijn niet alle methodes veilig en effectief. We bespreken een aantal fabels.

 

Bak soda

Op het internet zijn verschillende verhalen te vinden over het bleken van tanden met bak soda. Soda kan inderdaad als schuurmiddel gebruikt worden om zo tandplak te verwijderen. Door de zuurtegraad kan het ook oppervlakkige vlekken van je tanden verwijderen. Het gevaar met bak soda gaat schuil in de combinatie met zuur (wat op fora vaak wordt aangeraden), bijvoorbeeld door citroensap toe te voegen. Het zuur tast je tandglazuur juist aan, waardoor je risico loopt op beschadiging.

 

Aardbeien

Ook het poetsen met aardbeienpulp is op verschillende fora en websites terug te vinden als thuisbleek middel. Ook hier wordt het zuur in aardbeien geroemd om het zuiverende effect. Verschillende sites adviseren aardbeien te combineren met bak soda. Ook hier is het risico dat de fruitzuren in de aardbei juist een tegenovergesteld effect hebben: je beschadigt je tanden juist.

 

Kokosolie

De werking van kokosolie op het gebit wordt ook wel ‘oil pulling’ genoemd. Het idee hiervan is dat de olie uit de kokosolie bacteriën rond je tanden opneemt en op deze manier neutraliseert. De schadelijke stoffen lossen op in het vet. Met het uitspugen van de olie raak je een heleboel bacteriën kwijt. De kokosolie zou op deze manier voor wittere tanden en een frisser gebit zorgen. Hoewel bij deze methode geen schadelijke zuren worden gebruikt, is ook bij deze manier nooit wetenschappelijk aangetoond dat het werkt.

 

Wil je zeker zijn dat je een prachtig, wit gebit hebt op je grote dag? Laat je tanden professioneel bleken bij Studentist Groningen. Met behulp van de tandarts kun je dit thuis doen. Zo krijg je het beoogde resultaat en weet je zeker dat het bleken geen schadelijke bijwerkingen heeft.

Gerelateerde berichten

Bloemen voor bruiloften: Het juiste boeket kiezen

Bloemen spelen een centrale rol bij bruiloften, waar ze niet alleen schoonheid en kleur toevoegen, maar ook emotie en symboliek overbrengen. Het...

Lees meer

Over ons

Lees meer over bruiloften en hoe deze te organiseren. We geven je ook veel inspiratie in onze blogs. Lees snel verder.

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ bridengroom.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden