Bride en Groom

5 stressvolle momenten bij het plannen van een bruiloft

Geplaatst op

Als jij op dit moment een bruiloft aan het plannen bent weet jij waarschijnlijk hoe stressvol dit proces kan zijn. Gelukkig ben je niet de enige, bijna iedereen krijgt namelijk vroeg of laat een zenuwinzinking. Lees hier de 5 dingen die bijna getrouwde stellen het meest stressvol vinden.

De plaatsverdeling

Bij de plaatsverdeling spelen verwachtingen en emoties van familieleden een grote rol. Heeft je oma wel een goede plek? Zit je oom niet te dicht bij die leuke tante die net een scheiding gehad heeft? Probeer alles niet te persoonlijk op te nemen: het is immers jullie dag!

De schoonmoeder

Alsof je zelf nog niet omkomt in de duizenden keuzes die je moet maken heeft je schoonmoeder ook nog graag een vinger in de pap. Helaas zul je na de bruiloft ook nog met haar door één deur moeten. Probeer daarom vooral ja te knikken en te blijven glimlachen. Uiteindelijk hakken jullie de knopen door.

De gastenlijst

Een test of jullie toekomstige huwelijk stand gaat houden is het maken van de gastenlijst. Eén van jullie heeft waarschijnlijk meer vrienden of collega’s en elke gast kost klauwen met geld. Waar leg je de grens? Nodig jij je baas of je ex-vriend waar je nog mee op vriendschappelijke voet bent wel of niet uit? Keuzes, keuzes, keuzes….

De trouwlocatie

De trouwlocatie kost samen met de catering veruit het meeste geld. De kosten alleen al leveren genoeg stress op om de hele trouwerij af te blazen. Als je toch hebt besloten dat het ja-woord de financiële rib uit het lijf waard is moet je keuze gaan maken welke locatie je wil. Het liefst wil je een locatie die niet te groot, te klein, te warm, te koud, te duur, te hip of te ouderwets is. Probeer het hoofd koel te houden en te gaan voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Het uiterlijk

Het allerbelangrijkste maar ook het meest stressvolle onderdeel van de bruiloft is het uiterlijk van de bruid. De jurk, het kapsel, misschien een kleine cosmetische behandeling en de juiste schoenen. Bedenk dat er uiteindelijk maar twee mensen moeten zijn die jullie outfit mooi moeten vinden, namelijk jullie!

Onthoud: maak je niet druk, uiteindelijk komt de bruiloft bij iedereen goed en zul je een van de beste dagen van je leven hebben. Heel veel succes en plezier!

Gerelateerde berichten

Bloemen voor bruiloften: Het juiste boeket kiezen

Bloemen spelen een centrale rol bij bruiloften, waar ze niet alleen schoonheid en kleur toevoegen, maar ook emotie en symboliek overbrengen. Het...

Lees meer

Over ons

Lees meer over bruiloften en hoe deze te organiseren. We geven je ook veel inspiratie in onze blogs. Lees snel verder.

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ bridengroom.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden