Bride en Groom

8 dingen die je moet weten over een ooglidcorrectie

Geplaatst op

Als je een operatie voor je gezondheid nodig hebt, wil je wellicht alles over de behandeling weten. Een ooglidcorrectie kan ook allerlei vragen oproepen. In deze blog geven we je informatie over deze cosmetische ingreep die steeds populairder wordt. Ontdek de 8 dingen die je moet weten over de ooglidcorrectie en ga goed geïnformeerd naar je behandelafspraak.

Kies de juiste expert

Het is bijzonder riskant om een expert in de arm te nemen die totaal niet gekwalificeerd is om een ooglidcorrectie te doen. Dat is een gezondheidsrisico wat je niet wilt nemen. Kijk altijd naar de referenties, diploma’s en ervaring.

Vertrouwen

Net als bij andere ingrepen, is bij een ooglidcorrectie vertrouwen een groot goed. Je moet een chirurg vinden bij wie jij je goed voelt. Ook hierbij spelen beoordelingen, al dan niet online, een belangrijke rol. Een persoonlijke band garandeert ook dat vervolgbehandelingen in vertrouwen zullen plaatsvinden. Het zorgt voor een bepaalde gemoedsrust om een vertrouwensband met je chirurg te hebben.

Prijzen van de behandeling

Iedereen weet dat behandelingen duur kunnen zijn. Het is bij medische behandelingen zaak dat je echt gaat voor de kwaliteit, want het kan altijd goedkoper, maar is het dan ook beter voor je? Een lagere prijs moet altijd ergens mee gecompenseerd worden. Het is maar beter dat je er niet achter komt waar die compensatie dan precies in schuilt.

Het blijft een operatie

Hoe je het ook wendt of keert, een ooglidcorrectie blijft een operatie. Je zult echt rekening moeten houden met een eerste herstelperiode die 5 a 10 dagen kan duren. Het niet erg om wat nerveus te zijn. Laat je indien nodig emotioneel steunen door familie en vrienden. Een goed gesprek met de chirurg kan ook een steuntje in de rug zijn. Door je goed te laten informeren door deze expert, ga je geruster naar je behandeling toe.

Je blijft jezelf

Het is goed om te onthouden dat je door de ooglidcorrectie echt niet totaal iemand anders wordt. Je zult er nog steeds herkenbaar als jezelf uitziet. Maar wel frisser en jonger ogen. Een jongere versie van jezelf. Veel mensen uit je nabije omgeving zullen niet zien dat je een operatie gehad hebt. Wel zien ze direct dat je er frisser en meer ontspannen uitziet.

Gun je ogen rust

Om je ogen voldoende rust te geven, is het goed om de eerste 2 weken na de operatie geen contactlenzen te dragen. Zorg ook dat je geen make-up draagt. Zo verminder je het risico op een infectie. En weersta de verleiding om in je ogen te wrijven.

Uit balans

Het is niet gek om na de operatie het gevoel te hebben dat je ogen uit balans zijn. Roodheid, zwelling, droogheid en gevoeligheid voor licht komen vaak voor. Met koude kompressen, oogdruppels, zonebrillen en pijnstillers kom je echt door de herstelperiode heen.

Optimale resultaten

Om een oordeel te kunnen vellen over de uiteindelijke resultaten van de behandeling, zul je een jaar geduld moeten hebben. Pas na een jaar zijn de optimale resultaten van de ingreep te zien.

Conclusie

Een ooglidcorrectie is net als alle andere cosmetische ingrepen, een operatie waar een herstelperiode bij hoort. Ook is het belangrijk om de juiste chirurg te kiezen. Eentje met ervaring, kennis en kunde en waar je een goede klik mee hebt. Een vertrouwensband maakt het makkelijker de behandeling rustig te ondergaan. In een gesprek met de chirurg heb je de ruimte om je wensen te ventileren. Hij of zij kan je vertellen wat realistische verwachtingen zijn.

Gerelateerde berichten

Bloemen voor bruiloften: Het juiste boeket kiezen

Bloemen spelen een centrale rol bij bruiloften, waar ze niet alleen schoonheid en kleur toevoegen, maar ook emotie en symboliek overbrengen. Het...

Lees meer

Over ons

Lees meer over bruiloften en hoe deze te organiseren. We geven je ook veel inspiratie in onze blogs. Lees snel verder.

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ bridengroom.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden