Bride en Groom

Je bruiloft voorbereiden: de planning voor een prachtige glimlach

Geplaatst op

Waarschijnlijk lach je bijna nooit zoveel als op je bruiloft. Non-stop worden foto’s gemaakt van jou en je prachtige jurk. Natuurlijk wil jij dat je glimlach op deze bijzondere dag straalt als nooit te voren. Dit is het punt waarop Tandheelkundig Centrum de Leyens en EviDent Mondzorg te hulp schieten. Lees in dit artikel hoe jij het optimaliseren van je gebit het beste kunt plannen.

Minstens 6 maanden van te voren

Het is aan te raden om ruim van te voren te beginnen met het perfectioneren van je gebit. Ga eens in overleg met je tandarts: wat is er nodig en wat is er mogelijk? Misschien raadt je tandarts fillings, een wortelkanaalbehandeling of kronen aan. Ook orthodontie is een optie. Deze vorm van mondzorg bestaat uit het optimaliseren van de tanden in de kaken en het beïnvloeden van de groei van de kaken. Veel mensen denken dat het meer dan een jaar tijd kost om resultaat te boeken, maar dit is niet het geval. Met een onzichtbare beugel, veelal gebruikt bij volwassen, staat je gebit in 3 a 4 maanden al een stuk rechter.

4 maanden van te voren

Stress! De grote dag komst steeds dichterbij dus de spanning neemt toe. Grote kans dat jij jezelf betrapt op tandenknarsen en kaakklemmen. Dit resulteert in pijn aan je kaak en spierpijn in hoofd en schouders. Dit knarsen en klemmen wordt ook wel bruxisme genoemd. Helaas heb je geen invloed op je spieren tijdens het slapen. Ontspanningsoefeningen voordat je naar bed gaat bieden hiervoor de oplossing. Het is daarnaast verstandig om alcohol en roken te vermijden, omdat deze middelen tandenknarsen bevorderen. In deze periode is ook het moment om je tanden te laten bleken. Omdat je nog ruim de tijd hebt kun je meerdere behandelingen te ondergaan zodat jij je bruidegom straks kunt verblinden op het moment dat je het ja-woord zegt.

Een maand van te voren

Tijd voor de finishing touch. Laat je gebit polijsten en bijschaven zodat je tanden er tiptop uitzien. Zorg ervoor dat je bleeksessies op dit moment zijn afgerond. Dit werkt stress verlagend, je kunt je immers volledig op je bruiloft richten.

Samengevat: begin op tijd met de verzorging van je gebit zodat jij op je bruiloft verschijnt met een onvergetelijke glimlach.

Gerelateerde berichten

Bloemen voor bruiloften: Het juiste boeket kiezen

Bloemen spelen een centrale rol bij bruiloften, waar ze niet alleen schoonheid en kleur toevoegen, maar ook emotie en symboliek overbrengen. Het...

Lees meer

Over ons

Lees meer over bruiloften en hoe deze te organiseren. We geven je ook veel inspiratie in onze blogs. Lees snel verder.

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ bridengroom.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden