Bride en Groom

Wat kun je doen bij een tandarts spoedgeval op vakantie

Geplaatst op

Het is belangrijk goed voorbereid op reis te gaan. Kiespijn in het buitenland kan een lastige situatie zijn. Wat is precies een tandheelkundige noodsituatie? Wanneer moet je een tandarts bellen en welke? Dit is wat je kunt doen bij zo’n noodgeval

Je eerste reactie op een tandheelkundige noodsituatie in het buitenland

Hoe goed je ook voor bereid bent niemand kan zich echt voorbereiden op kiespijn of andere noodsituaties. Het enige wat je kunt doen is voorafgaand aan uw reis onderzoeken hoe je op deze noodsituaties moet reageren. Naast het vinden van een lokale tandarts zou je de volgende acties kunnen ondernemen om een acute noodsituatie aan te pakken.

Wat kun je doen bij kiespijn?

Als je vliegt kun je tandpijn ondervinden als gevolg van de luchtdruk die niet in evenwicht is. Dit gebeurt wanneer er lucht door een spleet, holte of ruimte in de vulling van je tand komt en vervolgens uitzet als gevolg van drukverschuivingen tijdens het vliegen. Dit soort kiespijn komt vaak voor, maar het verdwijnt meestal na de landing.

Als je last hebt van kiespijn tijdens het vliegen en dit niet weggaat na het landen, spoel je je mond en gebruik je floss om alles wat in je tanden kan zitten los te maken. Je kunt ook een pijnstiller nemen om de pijn te verlichten. Als de pijn blijft hangen is het aan te raden om een tandarts te bezoeken.

Een gebroken of gebarsten tand

Een tand breken of barsten is een gebitssituatie die onmiddellijke actie vereist. Spoel je mond en breng een koelelement aan op de buitenkant van je wang om een zwelling te behandelen. Zoek een tandarts of eerste hulp in de buurt en ga daar naar binnen voor een dringend bezoek. Is je tand eruit? In zo’n noodsituatie is snel handelen essentieel omdat de kans van het redden van de tand dan afneemt, houd de tand bij de kroon. Spoel de wortel af als deze vuil is, houd de tand zo mogelijk in een dop of vervoer de tand in een kopje melk naar de tandarts.

Gerelateerde berichten

Bloemen voor bruiloften: Het juiste boeket kiezen

Bloemen spelen een centrale rol bij bruiloften, waar ze niet alleen schoonheid en kleur toevoegen, maar ook emotie en symboliek overbrengen. Het...

Lees meer

Over ons

Lees meer over bruiloften en hoe deze te organiseren. We geven je ook veel inspiratie in onze blogs. Lees snel verder.

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ bridengroom.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden