Bride en Groom

Welke trouwjurk stijlen passen bij mijn lichaamsvorm?

Geplaatst op

Weet je wat voor soort lichaamsvorm je bent? Bij elke lichaamsvorm past een bruidsjurk. In dit blog bespreken we welke trouwjurk het beste bij jou past!

Rechte lichaamsvorm

Vrouwen met een rechte lichaamsvorm zullen merken dat ze een minder duidelijke taille hebben dan de meeste andere vrouwen. Je buste en heupen zijn over het algemeen vrij evenwichtig en je bent niet zo ‘curvy’. Dit staat bekend als meer van een ‘sportieve’ lichaamsvorm, en het is belangrijk om bij het kiezen van een trouwjurk voor een rechte structuur je taille te verbeteren.

Vermijd: Strapless jurken kunnen je schouders breder doen lijken dan ze zijn, dus vermijd ruwe halslijnen en bruidsjurken zonder definitie in hun vorm, omdat ze je geen gedefinieerde taille geven.

Kijk voor: Trouwjurken met volle rokken geven de illusie dat de heupen breder zijn dan ze zijn en geven je een vrouwelijke vorm. Kijk voor trouwjurken met versiering rond de buste en halslijnen die een V of U-vorm hebben, omdat ze meer hoeken aan je lichaamsvorm zullen toevoegen. Een andere stijl die kan er geweldig uitzien op dit type figuur is een bruidspak, een op maat gemaakte jas en enkel grazer broek kan echt kijken stijlvol.

Peer Lichaamsvorm

Bruiden met een peren lichaamsvorm hebben meestal heupen die breder zijn dan hun buste en een echt mooi gedefinieerde taille. Peer-vormige vrouwen hebben meestal zeer vrouwelijke nek en schouders die vrij smal en sierlijk zijn.

Vermijd: Losse getailleerde jurken of imperium lijn trouwjurken. Deze stijlen zullen je figuur niet op zijn best laten lijken en zal de neiging om je groter te laten lijken dan je bent.

Kijk voor: Trouwjurken die helemaal naar beneden getailleerd zijn, pronken met je meisjesachtige rondingen en brengen de aandacht op het kleinste deel van je lichaam, je taille. Kies voor jurken met mouwen of schouderdetails om je kleinere schouders in balans te brengen met je iets bredere heupen.

Zandloperlichaamsvorm

Een zandloperfiguur lijkt op de vorm van het perenlichaam, maar de schouders en heupen zijn perfect in balans en de buste is beter zichtbaar. Bruiden met deze lichaamsvorm hebben meestal een extreem gedefinieerde taille en zeer gewelfde activa.

Vermijd: Probeer niet om gewicht toe te voegen aan je buste of heupen, omdat ze al perfect in balans zijn. Empire trouwjurken en jurken met echt zware en prinselijke rokken zullen meestal veel minder flatteus zijn dan andere stijlen.

Kijk voor: Jurken die zeer getailleerd zijn rond je taille zullen er het aantrekkelijkst uitzien en korsetruggen in tegenstelling tot knoopjes of ritssluitingen zullen de beste keuze voor je zijn. Kies voor een lieve halslijn, het is vrouwelijk en werkt goed om de buste en heupen in balans te houden.

Omgekeerde Driehoek Lichaamsvorm

Deze bijzondere lichaamsvorm is waar de schouders en het bovenlichaam verhoudingsgewijs groter zijn dan het onderlichaam. Je schouders zijn meestal breed en je heupen en taille hebben een slanke, zuilvormige vorm.

Vermijd: Probeer uit de buurt te blijven van halternek- en schouderkleedjes, omdat deze de aandacht vestigen op je bredere schouders en veel details rond de halslijn helpen ook niet.

Kijk voor: V-hals trouwjurken zijn perfect voor omgekeerde driehoekige lichaamsvormen. Kies voor dikke bandjes of mouwen om de schouders subtieler te maken. Om de vorm in balans te brengen, kijk voor een trouwjurk met veel detail en of een all over kant patroon, want het zal het oog naar beneden bewegen in plaats van zich te concentreren op je bredere bovenste helft.

Gerelateerde berichten

Bloemen voor bruiloften: Het juiste boeket kiezen

Bloemen spelen een centrale rol bij bruiloften, waar ze niet alleen schoonheid en kleur toevoegen, maar ook emotie en symboliek overbrengen. Het...

Lees meer

Over ons

Lees meer over bruiloften en hoe deze te organiseren. We geven je ook veel inspiratie in onze blogs. Lees snel verder.

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ bridengroom.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden