Bride en Groom

Wat je allemaal moet regelen voor je bruiloft

Geplaatst op

Trouwen is hartstikke leuk en spannend, maar je moet ook erg veel regelen voor de grote dag. Waar moet je beginnen? En wanneer moet je beginnen met het plannen van de bruiloft? Een goede voorbereiding is erg belangrijk als je gaat trouwen. Je wilt natuurlijk wel dat alles goed verloopt en alles moet in de puntjes geregeld zijn. We hebben speciaal voor alle brides-to-be een overzicht met alles wat je moet regelen gemaakt. 

Gastenlijst samenstellen

Je kunt nooit vroeg genoeg beginnen met het samenstellen van de gastenlijst. Jullie grote dag willen jullie natuurlijk vieren met al jullie vrienden en familie. Voordat je zomaar mensen gaat uitnodigen, is het handig om een lijstje op categorie te maken. Kies je ervoor om alleen hechte vrienden en familie uit te nodigen? Of wil je een groot feest met al je collega’s en kennissen? Het is handig om de gastenlijst op te stellen voordat je een trouwlocatie kiest. Het aantal gasten heeft namelijk invloed op de locatie en het budget.

Fotograaf boeken 

Naast herinneringen wil je waarschijnlijk ook graag foto’s hebben van de bruiloft. Wees optijd met het boeken van een fotograaf. Ze hebben namelijk vaak een volle agenda en het zou zonde zijn als je er op het laatste moment achter komt dat de fotograaf niet kan op jullie trouwdag. Doe research op het internet en vind een fotograaf in de omgeving die voldoet aan jouw eisen en budget. Als je fotografie boeken gaat, raden we je aan om het portoflio van de fotograaf te checken. Kijk of de foto’s die hij of zij eerder heeft gemaakt, passen bij jullie stijl. 

Muziek op de bruiloft

Om ervoor te zorgen dat de gasten zich vermaken op jouw bruiloft is entertainment belangrijk. Tijdens het trouwfeest is muziek een echte sfeermaker. Muziek voor op je bruiloft is er in allerlei soorten. Je kunt kiezen voor een DJ, band of een zanger. Niet iedere zanger of DJ is geschikt voor op een bruiloft. Bedenk van tevoren goed wat voor muziek je wilt spelen op het feest. Houd rekening met wat jij leuk vindt, maar ook met de gasten. Zo is een allround-DJ vaak een goede keuze of kies voor een band uit de buurt.

Lees ook alles over het kiezen van de perfecte dresscode voor jouw bruiloft.

Gerelateerde berichten

Bloemen voor bruiloften: Het juiste boeket kiezen

Bloemen spelen een centrale rol bij bruiloften, waar ze niet alleen schoonheid en kleur toevoegen, maar ook emotie en symboliek overbrengen. Het...

Lees meer

Over ons

Lees meer over bruiloften en hoe deze te organiseren. We geven je ook veel inspiratie in onze blogs. Lees snel verder.

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ bridengroom.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden